Wat zijn microgroenten en hoe worden ze gekweekt?
Microgroenten zijn kleine, jonge plantjes die worden geoogst wanneer ze slechts één tot drie weken oud zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken, zoals broccoli, radijs, mosterd, rucola en nog veel meer. De smaken zijn intenser dan die van volgroeide planten en de voedingsstoffen zijn geconcentreerd in de kleine zaailingen.
De kiemcyclus van de microgroenten begint met het zaaien van de zaden op een speciale grond in een kweekbak. Vervolgens worden de zaden voorzien van de juiste vochtigheid en warmte om de kiemcyclus te bevorderen. Binnen enkele dagen beginnen de zaden te ontkiemen en groeien er kleine zaailingen uit. Dan groeien ze, afhankelijk van het soort, binnen 6 tot 21 dagen tot microgroenten van ongeveer 5 tot 10 centimeter hoog.
Daarna worden ze zorgvuldig geoogst, gewassen en verpakt (zonder pesticiden of andere schadelijke stoffen) om naar jou te worden verzonden!
Hoe lang zijn microgroenten houdbaar?
Wij garanderen u dat de microgroenten minimaal 10 dagen houdbaar blijven in een koelkast van maximaal 5 graden. Na het verstrekken van de 10 dagen kunnen de microgroenten vaak nog gebruikt en gegeten worden. Ons advies is door middel van ruiken en/of proeven te controleren of ze nog eetbaar zijn.
TIP: Probeer de microgroenten zo weinig mogelijk bloot te stellen aan temperatuurschommelingen en leg een stuk keukenrol in het bakje. Zo blijven de microgroenten het langst houdbaar.
Wassen voor gebruik?
Nee, wij adviseren uw microgroenten niet te wassen voor gebruik. Het is direct geschikt voor consumptie.